Vulkan:<br> Historisk og nytt<br>
Vulkan:
Historisk og nytt

Vulkan, Oslo

Historisk sentrert

PS: hotell ligger sentralt på det historiske området Vulkan, på Grünerløkka i Oslo. Historien til Vulkan er sterkt knyttet til dens plassering langs Akerselva, og det er også Oslos historie. Den skrevne teksten her er fra nettstedet om Vulkan-området:

"Området har vært brukt til produksjon siden middelalderen, inkludert en sølvgruve fra tiden til vikingkongen Harald Hårfagre, grunnleggeren av Oslo i år 1050. Sølvgruven på Akersberget er Norges eldste og ble stengt i 1610. Ved dette tiden var det et bruk på Nedre Foss, den lavestliggende fossen i Akerselva, og området var senere hjemmet til en sementfabrikk, murverk, sagbruk og stolfabrikk, samt Oslos første offentlige badehus. I 1873 Vulkan Jernstøberi-selskapet kjøpte området, hentet navnet fra den romerske guden Vulcanus, guden for ild og smier. Støperiet spesialiserte seg i stålbroer til jernbane og vei, men er også kjent for å lage kuppelen til den gamle kinoen i Colosseum i Oslo. De produserte også båter, ovner og andre stålprodukter. Støpejernsbygningene i området ble alle reist etter 1900. Etter at støperiproduksjonen endte på 1960-tallet og til Akerselva River Environmental Park ble etablert i 1986, ble Vulkan ar ea ble hovedsakelig brukt til lagring og som lokaler for håndverksbedrifter. På 1990-tallet ble Vulkan foreslått for flere nye teater- og konsertlokaler som ble utviklet av Statsbygg. Denne prosessen ble imidlertid forlatt og lokalene ble lagt ut for salg. Eiendomsutviklere Aspelin Ramm og Anthon B Nilsen kjøpte Vulkan-området og startet utviklingen av det som skulle bli et blomstrende nytt område i hjertet av Oslo. Vulkan er et fullskalaeksempel på bærekraftig byutvikling, basert på deling av lokaliteter, ressurser og energi i et tett og multifunksjonelt område. "Hva skjer i Oslo?

PS: hotellet ligger sentralt i et av de mest spennende og kulturelle områdene i Oslo, Grünerløkka. Derfor kombineres et opphold på hotellet vårt enkelt med et besøk til de vakre omgivelsene som inkluderer Mathallen, Blå, Dansens Hus og Nedre Foss Gård.

Hva med å gå en tur langs Akerselva, som strekker seg 8,2 km fra Maridalsvannet og ned til Vaterland i Oslo sentrum? PS: hotellet ligger i Vulkan-området, like ved siden av elven Akerselva. Hvis du følger hele den åtte kilometer lange stien, vil du passere industrihistorie, fossefall, bading og rekreasjonsområder, fiskeplasser, skog og dyreliv. Den mest spektakulære fossen ligger ved Hønse-Lovisas lille røde hytte ved Beier-broen.

Et opphold på hotellet kan enkelt kombineres med et besøk rundt Grünerløkka, og sjekk ut shoppingmulighetene, spesielt i Markveien.

Les mer om hva som skjer i Oslo ved å sjekke ut VisitOSLO . Mer spesifikk informasjon om hva som skjer i Vulkan-området finner du her.